Laminaat Vloeren

Laminaat vloeren heeft de voorbije jaren meer en meer aan populariteit gewonnen en is tegenwoordig de marktleider als het aankomt op vloerbedekking. De mogelijkheden van laminaat zijn door de vele soorten en kwaliteiten er serieus op vooruit gegaan. De mogelijkheden van laminaat vloeren zijn dan ook groot voor zowel een goedkopere prijs als de duurdere laminaat vloeren. Een antieke vloer, traditionele laminaat of zelfs natuursteen is mogelijk met laminaat vloeren. Laminaatvloer is op elke ondergrond aan te brengen en kan worden geëgaliseerd met een laminaat onderlaag.

Laminaatvloeren onderhouden

Laminaatvloeren kunnen worden gelijmd met een speciale lijm maar er zijn ook kliksystemen die het eenvoudig maken om een laminaatvloer te leggen. Laminaat is ook eenvoudig te onderhouden wanneer je regelmatig stofzuigt en dweilt. De juiste vloeronderhoudende producten moeten gebruikt worden wat van fabrikant tot fabrikant van het laminaat kan afhangen. Regelmatig is dweilen met een neutrale reiniger voldoende. Reparatiesetjes voor laminaat zijn te verkrijgen wanneer er beschadigingen optreden.

Laminaatvloeren mogelijkheden

Productie technieken en fototechnieken zijn verbeterd op de jaren en dat leid er tot toe dat laminaat amper van het echt hout te onderscheiden valt. De vloer is naast een velling vaak voorzien van zichtbare en voelbare houtstructuren. Laminaatvloeren kunnen een persoonlijk tintje meekrijgen door gebruik te maken van verschillende kleuren, decoratieve tegels in verschillende kleuren, verlichting en sierlijnen in de print. Laminaatvloeren zijn zowel in lichte als donkere kleuren verkrijgbaar.

Diverse kleuren zijn zowel licht als donker verkrijgbaar. De voordelen van een laminaatvloer zijn: slijtvast, sterk, hygiënisch, bestand tegen de meeste vlekken, kleurecht en een laminaatvloer is eventueel door handige doe het zelvers makkelijk zelf te leggen. Een laminaatvloer is niet aan te raden voor vochtige ruimtes zoals badkamers.De toplaag van de laminaatvloer is waterbestendig maar de onderkant kan na verloop

Voordelen Laminaatvloeren

  • Onderhoudsvriendelijk: regelmatig stofzuigen of vegen volstaat, niet eindeloos lang boenen of vernissen.
  • Bestand tegen beschadigingen: krassen en kleine beschadigde delen zijn gemakkelijk verwijderbaar met behulp van reparatiesetjes.
  • Vlekken zijn verwijderbaar
  • Gemakkelijk en snel plaatsbaar: doe-het-zelvers kunnen de laminaat zelf snel en eenvoudig plaatsen.
  • Duurzaamheid: laminaatvloer van goede kwaliteit kan tot 20 jaar meegaan.
  • Goedkoper dan de meeste parketvloeren