Parketvloeren

Parketvloeren zijn voor de meeste mensen nog de voorkeur als vloer. Parketvloeren worden gekozen vanwegen hun mooie afwerking en de natuurlijke warme uitstraling. Parketvloeren hebben een groot aanbod in keuze van afwerking. De basis voor de afwerking van parketvloeren is altijd hetzelfde, namelijk schuren van de oppervlakte, impregneren en in de lak zetten. Bovenop kunnen parketvloeren in de was worden gezet of zelfs in de olie.

Parketvloeren technieken

Iedere basistechniek voor parketvloeren heeft zijn eigenschappen in betrekking tot onderhoud en uitstraling. De houtstructuur blijft bij iedere afwerking de bovenhand houden.Houten Parket is een verzamelnaam voor vele hardhouten vloeren opgebouwd uit verschillende lagen of massief van vorm vastgelegd als vloer.

Parketvloeren onderhoud

Het onderhoud voor parketvloeren is zeer eenvoudig, door het regelmatig te stofzuigen en te dweilen blijft de parketvloer proper. Het is wel belangrijk om het juiste kuismiddel te gebruiken dat van fabrikant tot fabrikant van het parketvloer kan verschillen. Dweilen met een neutrale reiniger is aangeraden voor parketvloer. Net zoals voor laminaat zijn er reparatiesetjes verkrijgbaar die kleine herstelling kunnen uitvoeren op beschadigde parketvloer.